Deborah Abrahams

Coaching and consultancy for talks, pitches and presentations

I help speakers shape their ideas into powerful words and deliver them so they make the impact they deserve. Because people who give good presentations know they can be even better.

EN  NL

Over mezelf

Ik put uit mijn ervaring in drie verschillende vakgebieden die elkaar aanvullen, wat maakt dat ik uitstekend ben toegerust om de presentatievaardigheden van iedere spreker te verbeteren.

1

Artistiek directeur en speler

Nadat ik mijn theater- en dansopleiding in Engeland had afgerond, verhuisde ik in 1989 naar Nederland. In de jaren ’90trad ik voornamelijk op in dansvoorstellingen en in grootschalige theaterproducties op locatie. Ik werd uiteindelijk artistiek leider van mijn eigen performancegroep (Private Thoughts in Public Places, 1997-2005), waarmee ik vernieuwend werk maakte op de grens tussen theater en beeldende kunst, met voorstellingen op belangrijke podia in binnen- en buitenland. Mijn werk als speler gaat door in 2016 met een centrale rol in de voorstelling The Square van gerenommeerde choreograaf Nicole Beutler.

Door mijn achtergrond als regisseur en speler heb ik een diep begrip van verhalen vertellen, timing, enscenering, visuele impact, stem en lichaamstaal. En het grappige is dat ik PowerPoint voor het eerst gebruikte om live optredens te synchroniseren met tekst, beeld en geluid. Als je dacht dat je PowerPoint kende, think again!

Mensen tot hun recht laten komen
Wat ik als regisseur het leukst vond, waren een-op-een-repetities met de spelers; met hun persoonlijkheid werken, verborgen talenten aanboren, ze tot hun recht laten komen. Precies datzelfde doe ik nu bij het coachen van sprekers. Daarom gebruik ik liever het woord ‘regisseren’ dan ‘coachen’ om te omschrijven wat ik doe.

2

Senior trainer en consultant interculturele communicatie

Ik hou ervan om met mensen te werken uit verschillende landen en met verschillende achtergronden, en ik geloof heilig in de kracht van culturele diversiteit. Zo ben ik uitgekomen bij interculturele communicatie.

Cultureel inzicht
Ruim tien jaar heb ik zowel individuele als groepstrainingen gegeven in interculturele communicatievaardigheden bij KIT Intercultural Professionals, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. De klanten waren veelal werknemers van internationale bedrijven die naar een ander land worden uitgezonden of in een internationaal team werken.

Mijn werk voor KIT Intercultural Professionals heeft uiteraard bijgedragen aan mijn werk als presentatiecoach: een publiek toespreken is een en al communicatie, en voor mijn klanten gebeurt dat meestal in een internationale context. Daarbij helpt mijn verworven cultureel inzicht me bij het begeleiden van sprekers met zeer diverse achtergronden.

Snel inzoomen
Wat ik misschien nog het nuttigst vind, is het vermogen om snel op onbekende vakgebieden te kunnen inzoomen, de juiste vragen te stellen en de essentie op te pikken. Maar wat ik het leukst vind, is inspirerende mensen uit de hele wereld te ontmoeten en naar hen te luisteren. 

 

3

Taaltrainer

Wat begon als een manier om de rekeningen te betalen als ik tussen twee producties in zat, groeide uit tot een serieus beroep en een springplank naar interculturele communicatie.

Ik heb Engelse taaltraining voor gevorderden gegeven aan medewerkers van ngo’s, VN-organisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken, eveneens bij het KIT.

Hier begon ik voor het eerst met het geven van presentatietrainingen – datgene wat ik altijd het leukst vond aan mijn werk. Als u een toespraak moet houden in het Engels en het is niet uw eerste taal, bent u bij mij in veilige handen.

.

 

photo © Annaleen Louwes │website Michael Blass / Squarespace